Komt er een feestelijke gebeurtenis aan, of heb je zin om jezelf op iets te trakteren? Dan is het maken van je eigen mocktails een leuke uitdaging. De drankjes zien er luxe en vrolijk uit, waardoor je de situatie nog wat specialer kunt maken. Bovendien zit er geen druppel alcohol in en kun je dus zonder zorgen de hele avond van de drankjes genieten! Hieronder vind je een aantal mocktail-recepten die je gemakkelijk thuis kunt bereiden. 

Deze recepten zijn geschikt voor mensen die niet van alcohol houden of graag nuchter willen blijven. Ken jij iemand of denk je zelf last te hebben van een alcoholprobleem? Bekijk dan de mogelijkheden voor een behandeling alcoholverslaving

Zelf een virgin cucumber gimlet maken

Voor de mooiste presentatie van deze mocktail kun je gebruik maken van een wijd, klein rond glas (al is een wijnglas ook altijd goed!). Allereerst heb je 45 ml aan bruiswater nodig. Giet dit in een beker die afdekbaar is. Giet hier vervolgens 30 ml limoensap en 30 ml suikersiroop bij. Pak een komkommer en voeg 4 dunne schijfjes aan het mengsel toe. Vervolgens doe je hier een aantal ijsblokjes bij en dek je de beker af. Schud alles goed door elkaar. Stop in het ronde glas ook wat ijs en giet daarna de inhoud van de beker hier overheen. Leg voor de versiering een schijfje komkommer op het drankje. En klaar! Je kunt nu genieten van je virgin cucumber gimlet. 

Simpel recept voor shirley ginger

Voor dit recept heb je maar vier ingrediënten nodig, namelijk ginger ale, limoen, bruiswater en grenadine siroop. Het is zo klaar en ook nog eens erg lekker! Giet 180 ml ginger ale en 230 ml bruiswater in een hoog glas. Voeg hier het sap van een hele limoen aan toe en 45 ml grenadine siroop. Pak een lepel en mix het allemaal door elkaar. Zijn alle ingrediënten goed gemengd, dan is je shirley ginger helemaal klaar om te drinken!

Virgin watermeloen margarita voor de warme dagen

Deze margarita met watermeloen is perfect om te drinken bij warme temperaturen. Dit recept is bestemd voor zeker 5 glazen. Voor dit recept heb je een blender nodig. Snijd een watermeloen open en verwijder de pitjes. Doe dan de watermeloen in de blender en mix het tot het een puree is geworden. Voeg hier dan limoensap aan toe en wat agavesiroop. Blend dit samen en verspreid dan het mengsel over 5 glazen.