Geld, we hebben er teveel van op de wereld en te weinig in onze eigen probleem. Althans, dat geldt voor de meeste mensen. Een grote uitgave is in sommige gevallen onvermijdelijk. Een verbouwing, een nieuwe auto, een nieuwe tuin; het kost allemaal een behoorlijke smak. Dat je dan even geen €40.000 op de rekening hebt, is niet zo verwonderlijk. Niet verwonderlijk, maar daarnaast ook helemaal niet erg. Je kunt namelijk altijd nog vreemd vermogen aantrekken. Hoe je dat doet, lees je hier zodat je zelf een goede keuze zult gaan maken hierbij.

Lening

Een lening aanvragen is altijd een idee. Hoe een lening werkt, weet je waarschijnlijk wel. Je krijgt geld van je geldschieter en dit geld moet je in een afgesproken termijn terugbetalen. Deze termijnen bepalen dan ook vaak je maandbedrag. Naast de termijn en het totaalbedrag dat je hebt geleend komt ook nog de rente even om de hoek kijken. Ook moet je soms een onderpand geven voor je lening, bijvoorbeeld je huis of iets anders waardevols. Ook moet je goed kijken naar bij wie je de lening afsluit. Je kunt dit bij een bank doen, een bekende of bij een andere commerciële partij. Een lening aanvragen bij Findio is bijvoorbeeld ook een optie. De voorwaarden zijn daar redelijk gunstig. Zo kun je bijvoorbeeld ook een lening aanvragen voor een financiering auto

Leasen

Leasen is ook een optie. Tegenwoordig kun je allerlei soorten producten leasen. Een auto, een televisie, soms zelfs een keuken; de opties zijn eindeloos. Eigenlijk is leasen een beetje hetzelfde als een lening. Iemand schiet als het ware geld voor, en jij betaalt dit in afgesproken termijnen af. Bij het leasen van een auto is het dan ook nog mogelijk om bepaalde soorten lease te kiezen. Bijvoorbeeld een lease waarbij ook het onderhoud wordt betaald; het is allemaal mogelijk. 

Rekening courant krediet

Deze optie is eigenlijk het minst aantrekkelijk. Het komt namelijk in principe neer op rood staan bij de bank. Dit is het minst aantrekkelijk omdat dit het meeste kost. Ook gaat het om een grote uitgave en zul je deze waarschijnlijk niet snel kunnen afbetalen. Dit is bij een rekening courant krediet al helemaal ongunstig. Je moet rood staan namelijk zo kort mogelijk houden. Om deze reden is het raadzaam om één van de bovenstaande opties te kiezen en het rood staan ten allen tijden te vermijden. Zo houd je uiteindelijk meer over voor jezelf!