Steeds meer Nederlanders besluiten om te gaan beleggen of handelen op de financiële markt. Dat is zeker een verstandige keuze, want we weten allemaal dat Nederland momenteel last heeft van inflatie. De inflatie is nu gemiddeld zo’n acht procent en dat is zeer veel. Elke dag wordt je geld dus minder waard. Wanneer je ook wilt gaan handelen of beleggen op de financiële markt, heb je toegang nodig tot de financiële markt. Als startende belegger of handelaar heb je helaas geen toegang tot de financiële markt. Gelukkig heeft een Nederlandse broker dat wel en kun je via zo’n broker gaan handelen op de financiële markt. 

 

Een broker is een financiële organisatie die zich bezighoudt met het verhandelen van aandelen, valuta’s, obligaties en grondstoffen. Brokers zijn altijd aangesloten op de financiële markt en hebben daarom ook altijd toegang tot de financiële markt. Als je ook op de financiële markt wilt gaan handelen of beleggen, dan moet je dit doen via een Nederlandse broker. De broker gaat dan in jouw opdracht financiële opties kopen en/of verkopen.

 

Een betrouwbare broker vinden is belangrijk

Er zijn in Nederland tientallen verschillende brokers te vinden, maar dit zijn in de meeste gevallen geen Nederlandse bedrijven. Zeer veel brokers zijn gevestigd in Malta of Cyprus en dat heeft ermee te maken dat ze hier belasting kunnen ontwijken. Daarnaast is het ook wel eens voorgekomen dat zulke brokers geen geld wilden uitbetalen aan hun klanten. Dat is erg vervelend, want het gaat vaak behoorlijk grote bedragen. Wanneer je een Nederlandse broker gekozen hebt, heb je veel meer garanties. Zo kan een broker het geld niet inhouden en ook kunnen ze je tegoeden niet bevriezen. 

Een betrouwbare broker vinden is zeker niet lastig. Wat je het beste kan doen, is de BUX reviews en reviews Saxo bank bekijken via het internet. Dit zijn namelijk de meningen en ervaringen van personen die met een bepaalde broker in zee zijn gegaan. Dit is dus betrouwbare informatie en dat moet je altijd meenemen in je zoektocht naar een betrouwbare broker. Tijdens de zoektocht is het ook belangrijk om te kijken naar waar de broker gevestigd zit. Komt de broker bijvoorbeeld uit Cyprus of Malta? Dan kun je deze beter overslaan. Je kunt het beste een Nederlandse of Engelse broker gebruiken. Hierbij kun je denken aan Bux, dat een Engels bedrijf is, maar ook is het Nederlandse DeGiro een uitstekende optie.