In een tijd van groot personeelstekort is het makkelijk om je droom waar te maken. Werkgevers staan om je te springen maar ook als ZZP-er kun je in diverse sectoren zo aan de slag om de opengevallen vacatures op te vullen. Voor veel mensen is nu het moment om over te stappen van een baan die al langer verveelde, naar een droom die je ooit had. Je ziet dan ook dat werknemers regelmatig overstappen naar hele andere banen. Ook oudere werknemers wagen de stap en gaan voor een lang gekoesterde wens. Ook in de transportsector liggen mogelijkheden. Heb je er altijd al van gedroomd om vrachtwagenchauffeur te worden? Dan is dit het moment om deze stap serieus te overwegen. Veel mensen dromen ervan vrachtwagenchauffeur te worden. Het is een beroep waarin je een zekere vrijheid hebt en waarin je veel van Nederland en Europa kan zien. Je bent onderweg veelal je eigen baas en je moet je eigen problemen oplossen. Je komt in aanraking met vele klanten en leert vele bedrijven kennen. Maar vrachtwagenchauffeur kun je niet zomaar worden. Daarbij hoort een gedegen opleiding.

ABC rijopleidingen

ABC rijopleidingen bieden je deze gedegen opleiding. Zij hebben veel ervaring met alle aspecten van het grootrijbewijs. Het is namelijk niet alleen het kennen van verkeersregels wat bij dit rijbewijs hoort. Het zijn ook transportregels, enige kennis van wetgeving en een stukje veiligheid. De vrachtwagen theorie bestaat dan ook uit drie delen. Het eerste deel is Verkeer en techniek. Hierin worden uiteraard de verkeersregels behandeld, maar je leert ook alles over de techniek van je vrachtwagen zodat je problemen met die techniek tijdig herkent en eventueel kan oplossen. Het tweede deel is Administratie goederenvervoer. Goederenvervoer is aan vele regels verbonden en als chauffeur dien je een administratie, die ook aan regels is gebonden, bij te houden. In dit deel van de theorie leer je hoe je dat doet. Tot slot ga je verder met administratie cases code 95. Hierin worden de nieuwste ontwikkelingen, veiligheid, leefstijl en tachograaf behandeld.

Medische keuring

Naast de vrachtwagen theorie is een medische keuring vereist voor je aan de praktijklessen mag beginnen. Het is logisch dat er aan je gezondheid wat eisen worden gesteld voor je met die enorme vrachtwagen de weg opgaat. Maar als je hier doorheen komt dan staat het je vrij daadwerkelijk in de cabine te klimmen en de weg op te gaan voor je eerste praktijklessen. Dus wat let je? Ga voor je grootrijbewijs!