Heb je net een huis gekocht, maar bevalt je vloer niet? Of heb je al een woning en ben je uitgekeken op je vloer? Dat zou zomaar kunnen. Je hebt vervolgens verschillende opties. Ga je voor visgraat vloeren, PVC vloeren, betonnen vloeren, tegels, tapijt of toch liever voor vinyl? Zoals je ziet, zijn er tal aan mogelijkheden. Het is maar net wat jij belangrijk en mooi vindt. In dit artikel zullen we het hebben over voordelen van PVC vloeren en visgraat vloeren.

Wat is een PVC vloer?

Laten we maar eens beginnen met de vraag: wat is een PVC vloer? Misschien heb je er weleens van gehoord, of misschien ook wel niet, maar een PVC vloer is een kunststofvloer die op hout lijkt. Het zijn laminaatplanken die vaak gemakkelijk te leggen zijn. Daarnaast hebben PVC vloeren als voordeel dat ze geluiddempend en slijtvast zijn en warmte absorberen. De vloeren gaan lang mee en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Als dit nog niet genoeg is, zijn ze ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Ze zijn niet van echt hout te onderscheiden.

Wat is een visgraat vloer?

Nu weet je wat een PVC vloer is, maar wat is nu precies een visgraat vloer? Eigenlijk is het meer een manier van leggen, namelijk in een visgraatmotief. Dit zag je vroeger vaak in oude huizen en tegenwoordig ook veel in nieuwere woningen. Waarom? Omdat het een makkelijke manier is om je woning direct van meer charisma te voorzien. Vroeger werden visgraat vloeren alleen van hout gemaakt, maar vandaag de dag zijn ze ook verkrijgbaar in laminaat en als PVC-variant. Hiermee combineer je het beste van twee werelden: de eigenheid van de visgraat en de voordelen (zie vorige alinea) van een PVC vloer.

Voor welk type vloer ga je?

Dus, voor welk type vloer ga je? Na het lezen van deze blogpost misschien wel voor een PVC vloer! Het enige waar je dan rekening mee moet houden, is dat het zeer belangrijk is dat je ondervloer gelijkmatig en hard is. Alleen dan krijg je met een vloer van PVC het mooiste resultaat. Ga je niet voor PVC, bijvoorbeeld omdat dit soort vloeren soms wat krasgevoelig zijn, dan heb je gelukkig nog tal van type vloeren waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld een houten visgraat vloer, een visgraat van laminaat, tegels of zelfs tapijt. Het is maar net wat je mooi en belangrijk vindt.