Niets beter dan op een mooie zomerdag buiten kunnen eten. Zoals de restaurants in Italië, met heerlijk eten in de late avondzon. Zie je de mooi gedekte tafels in een grote tuin al voor je? Dit gevoel kan je in je eigen tuin ook creëren. Dek de tafel met je beste servies, steek wat buitenkaarsen aan en nodig vrienden of familie uit. De meubels in de tuin maken jullie eigen feestje helemaal af.

Kies je de beste tuinstoelen

Wie buiten wil eten heeft natuurlijk wel meubilair nodig in de tuin. Een goede tafel met mooie tuinstoelen. Deze bestaan in verschillende kleuren, hoogtes en materialen. Voor tijdens het eten is het handig als de stoelen bij de tafel passen. Deze kan je tegelijk kopen, maar als je al een tafel hebt zijn er zeker stoelen te vinden die daarbij passen.
Misschien vind je het vooral belangrijk dat de stoel lekker zit in plaats van te matchen met een tafel. Als je toch liever met een bord op schoot eet bijvoorbeeld. Dan kan je ook kiezen voor een loungestoel tuin. Deze zijn meestal iets groter dan stoelen die bij een tafel horen. Sommigen zijn zelfs verstelbaar, zodat je echt ontspannen kunt gaan zitten.

Je meubels mooi houden

Elk materiaal voor een stoel of tafel heeft een andere manier van onderhoud. Sommigen zijn wat makkelijker schoon te maken. Hier kan je het beste van tevoren over nadenken. Zo ben je niet meer tijd kwijt aan schoonmaken dan je eigenlijk wilt. Je kan buiten stoelen ook naar eigen stijl aanpassen, denk bijvoorbeeld aan de kleur van de stoelkussens. Deze kunnen ook verschillen in onderhoud, de meeste kussens kan je beter ‘s avonds binnen halen.

Geen grote tuin, geen probleem

Ook in een kleinere tuin of op een balkon zijn tuinstoelen heel geschikt. Zo ga je toch iets makkelijker buiten zitten en maak je optimaal gebruik van je ruimte. Om het wat gezelliger te maken kan je zelf nog dingen toevoegen, extra plantenpotten op een balkon bijvoorbeeld. Ook kleine lampionnetjes in de boom of aan de muur zorgen voor wat extra sfeer.

Het resultaat  

Er zijn dus verschillende opties voor tuinmeubels en een hoop manieren om jouw tuin echt af te maken. Je kan het helemaal inrichten zoals jij wilt. Wanneer je tevreden bent over je tuin is er niks leukers dan ’s avonds buiten eten of nog even wat drinken.