Als freelancer weet je dat het enorm belangrijk is om voldoende opdrachten uit te voeren. Zonder opdrachten heb jij ook geen inkomsten, want je zit niet in vast dienstverband. Het vinden van voldoende opdrachten is dus cruciaal, maar veel freelancers weten niet hoe ze dit moeten doen of hebben er gewoon te weinig tijd voor. Dat is vrij logisch, want als freelancer ben je natuurlijk druk aan het werk. Daarnaast ben je geen specialist in het vinden van nieuwe opdrachten. Toch is het als freelancer belangrijk om te weten hoe jij nieuwe opdrachten kan vinden aangezien je hier afhankelijk van bent. Een van de beste opties is het gebruik maken van een freelance platform. 

 

Wat is een freelance platform?

Veel freelancers hebben geen idee dat er een freelance platform bestaat of weten niet wat een freelance platform is en dat is echt zonde. Op een freelance platform worden freelancers en opdrachtgevers samengebracht. Het wordt door een freelance platform makkelijker voor een freelance community om nieuwe opdrachten te vinden, maar ook wordt het makkelijker voor een opdrachtgever om nieuwe freelancers te vinden. Dit is zeer handig want beide partijen besparen hierdoor enorm veel kosten, maar ook tijd. 

 

Wat kost een freelance platform?

Natuurlijk is een zzp platform of een freelance platform niet gratis. Dat is vrij logisch want het bedrijf achter het platform moet natuurlijk ook iets verdienen om zo het platform draaiende te kunnen houden. Gelukkig hoef jij als freelancer niet te betalen voor het aanmaken van een account of het binnenhalen van een order. Deze kosten worden namelijk betaald door de opdrachtgever wanneer deze een vacature op het platform plaatst. De kosten hiervan zijn relatief laag en dat is ook een reden waarom deze platforms zeer aantrekkelijk zijn voor ondernemers, freelancers en opdrachtgevers. 

 

Het vinden van een freelance platform

Het vinden van een freelance platform is zeer eenvoudig, want je kan daarvoor natuurlijk ook gebruik maken van het internet. Als je via enkele zoekmachines bepaalde zoektermen gebruikt, dan krijg je binnen enkele seconden al tientallen resultaten te zien. Deze resultaten zijn vaak platforms waar freelancers en opdrachtgevers elkaar kunnen helpen. Voordat je met een platform in zee gaat, is het wel belangrijk dat je altijd duidelijk onderzoek doet naar het platform en dus niet voor verborgen verrassingen komt te staan. Dat zou immers ook zeer vervelend zijn.